• T 0313 415 078
  • @info@fysioplein9.nl

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. De manueel therapeut is een specialist in het behandelen van aandoeningen van de wervelkolom. Ook aandoeningen in de armen en benen die vanuit de wervelkolom worden veroorzaakt vallen binnen de specialisatie van de manueel therapeut.

Manuele therapie is onder andere geschikt bij de volgende indicaties:

• Nek- en schouderklachten eventueel met uitstraling naar de arm(en)
• Lage rugklachten eventueel met uitstraling naar benen
• Schouderklachten eventueel in combinatie met een beperking of pijn in de nek
• Hoofdpijn eventueel in combinatie met nekklachten
• Heupklachten eventueel in combinatie met lage rugklachten


De manueel therapeut gebruikt tijdens zijn onderzoek en behandeling specifieke technieken om een bepaald gewricht te onderzoeken en behandelen. Bijvoorbeeld het gebruik van manipulaties. Dit is een korte snelle beweging die gepaard kan gaan met een (knappend) geluid (in de volksmond meestal “kraken” genoemd). Manueel therapeuten beheersen ook diverse manuele technieken waarbij niet gekraakt wordt. Het uiteindelijke doel van manuele therapie is het beter laten bewegen van de gewrichten, afname van pijn en verbetering van houding. Verder zal de behandeling altijd ondersteund worden met oefeningen, instructies, houdings-, werk- en sportadviezen om de kans op terugkeren van de klachten te verkleinen.

Voor meer informatie over manuele therapie kunt u terecht op de website van de Nederlandse Vereniging voor Manueel Therapeuten (NVMT).

Uw specialist

Renate Pasman

Aanwezig op: maandag en donderdag

lees meer

Wilt u een afspraak maken?
Dit kan ook zonder verwijzing!
Online of neem contact met ons op.

Lees meer

Onze partners

made by Akas.nl