• T 0313 415 078
  • @info@fysioplein9.nl

Tessa Bölger

Algemeen fysiotherapeut, oedeemfysiotherapeut, oncologiefysiotherapeut, dry needling, medical taping

Ik studeerde af aan de universiteit van Leuven (België). Hier heb ik zowel mijn Bachelor als mijn Master in de Revalidatiewetenschappen & kinesitherapie behaald. De Belgische term ‘Kinesitherapie’ is in Nederland beter bekend als ‘Fysiotherapie’.

Tijdens deze opleiding heb ik kennis gemaakt met de verschillende aspecten van de fysiotherapie en het belang gezien van de fysiotherapeutisch benadering binnen en buiten een multidisciplinair team. In mijn opleiding heb ik de afstudeerrichting Musculoskeletale revalidatiewetenschappen gevolgd. Hierbij ligt de focus op de revalidatie van klachten betreffende spieren(musculo), botten en gewrichten(skeletale). Dit heeft me de kans gegeven om ook met topsporters te werken.

In 2014 heb ik de opleiding oedeemtherapie/lymfedrainage volgens de methode van Casely-Smith (Australische methode) afgerond. In tegenstelling tot andere behandelmethoden wordt er gestart met het activeren van het diepere lymfesysteem, gevolgd door het legen van het aangedane gebied via dit diepe systeem. Dit zorgt voor een complete activering van het lymfstelsel. Na deze opleiding heb ik me meer gericht op het opbouwen van de algemene belastbaarheid van cliënten tijdens en na oncologische problematiek en behandeling, ondersteund door de medische masterclass van Avans. Op dit moment ben ik lid van de landelijke organisatie Onconet en werken wij samen met Stichting Tegenkracht.

Verder heb ik me verdiept in Motivational Interviewing, het Medical Taping concept en Dry Needling therapie. Motivational Interviewing is een gespreksmethode gericht op ‘verandering’, die voornamelijk gebaseerd is op de persoonlijke/intrinsieke motivatie van de persoon.

Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Fysioplein9 als oedeemfysiotherapeut en algemeen fysiotherapeut. Ik geloof in het belang van een actieve aanpak en in een goede samenwerking met de cliënt om zo het besproken doel te bereiken.

Wilt u een afspraak maken?
Dit kan ook zonder verwijzing!
Online of neem contact met ons op.

Lees meer

Onze partners

made by Akas.nl