Fysioplein9
Ericaplein 9
6951 CP Dieren
0313 - 415078

Fitkids

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, opgezet door Stichting Fitkids. De kinderen trainen bij Fitkids gedurende een half jaar tot een jaar, onder professionele begeleiding. Bij Fitkids is altijd een kinderfysiotherapeut betrokken. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

Waarom Fitkids?

Fitkids is speciaal opgezet voor kinderen met een chronische ziekte of beperking die te weinig bewegen. Tijdens het Fitkidsprogramma leert het kind dat bewegen gezond en vooral ook heel leuk is. Er wordt getraind in kleine groepjes van maximaal 10 kinderen, onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut.

Voor wie

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met bijvoorbeeld astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, een motorische achterstand, autisme of een aangeboren hartafwijking. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of andere specialist.

Doel van Fitkids

In Fitkids ontdekken de kinderen plezier in bewegen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband in de eigen omgeving. Dit kan eveneens beschouwd worden als een doel van Fitkids.

Wilt u meer informatie of wilt u uw kind aanmelden, mail dan naar info@fysioplein9.nl of bel naar 0313- 415078, t.a.v. Kinderfysiotherapeut, Loes ten Buuren en/of Maike Schulte gen. Geldermann.
Meer informatie over fitkids is te vinden op www.fitkids.nl